Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli kolbászmorzsával

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát felhevített olajon megpároljuk.
  2. A kolbászt hosszában félbevágjuk, aztán mindkét felét még három részre, majd a sülő hagyma mellé tesszük a lábasba. Egy perc sütés után az apró kockára vágott kápia paprikát és a zúzott vagy szeletelt fokhagymát is mellé dobjuk és együtt pirítunk mindent. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és fűszerköménnyel ízesítjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, a kolbászokat kivesszük, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát, amit jól elkeverünk benne. Hozzáaadjuk a hasábokra vágott burgonyát, az apróra vágott paradicsomot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk. Aki szereti a csípőset, vághat bele hegyes erős paprikát vagy csilit is.
  4. A kolbászokból egy aprítógéppel morzsát készítünk, és felforrósított serpenyőben óvatosan megpirítjuk. Tálba szedjük, konyhai papírtörlővel a zsírját leitatjuk, félretesszük tálalásig.
  5. A császárszalonnát feldaraboljuk, serpenyőben mepirítjuk. Tálalásig félretesszük.
  6. Az elkészült paprikás krumpliból kiveszünk pár szem megfőtt krumplit, kis szafttal felöntjük és villával összetörjük. Keverünk bele egy kanál tejfölt és friss petrezselymet szórunk bele. Az elkészített masszát visszakeverjük a krumpliba.
  7. Tálaláskor a paprikás krumplit tányérba szedjük, kolbászmorzsát és pirított császárszalonnát szórunk rá. Kis kanál tejföllel és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PAPRIKÁS KRUMPLI KOLBÁSZMORZSÁVAL

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss