Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás krumpli kolbászgombóccal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg húsos császárszalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 kiskanál csemege pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős Piros Arany csípős paprikakrém vagy Erős Pista
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1,5 kg burgonya
  • A kolbászgombóchoz:
  • 30 dkg darált sertéshús vagy pulykacomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • fél kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kiskanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát kis kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Lábasban nagy lángon a szalonna zsírját kiolvasztjuk, közben az olajat is ráöntjük. A hagymát hozzátesszük, kevergetve megfonnyasztjuk. A zúzott fokhagymát, köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük, és azonnal egy kis vizet öntünk rá, nehogy megégjen. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk, és 10-15 percig főzzük, hogy jó sűrű leve legyen.

    Közben a burgonyát megtisztítjuk, csinos cikkekre vágjuk, és a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször megkeverjük, lefedjük, és 20 perc alatt félig megpuhítjuk.

    A darált húst összekeverjük a darált szalonnával. Megsózzuk, borsozzuk, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük. Ebből a kolbászhúsból nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk. A félpuha krumplihoz adjuk, és együtt készre főzzük. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük.

    Kovászos uborka vagy uborkasaláta kitűnő hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuganda
nagyon szimpatikus a recept, de biztosan elég az a kis idő a hús megpuhulásához ? Akármilyen picike is a gombóc , csak több idő kell hozzá mint a krumplihoz . Vagy van avali spec. trükkje? zsuganda

Hasonló Receptek

Magazin