Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás krumpli galuskával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • olaj
  • A galuskához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, forró olajon megdinszteljük. Ha kész, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, vigyázva, nehogy megégjen. Belekeverjük a cikkekre vágott krumplit. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, ételízesitővel fűszerezzük.

    A galuskát annyi vízzel készítjük el, hogy ne legyen túl híg, folyós. Ha majdnem kész a krumpli, a galuskatésztát beleszaggatjuk, készre főzzük.

    Savanyúsággal, uborkasalátával kínáljuk.

Megjegyzés

Én szeretem főzőkolbásszal, szárazkolbásszal is készíteni. Ha időm engedi, akkor gombóccal is szoktam készíteni. A víz mennyiségét mindenki maga határozza meg. Kevesebb vízzel csináljuk, ha sűrűbbre, szaftosabbra szeretnénk csinálni. Több vízzel, ha hígabbra, nem annyira sűrűre.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin