Elkészítés: A cukorral elkevert, langyosra melegített tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet alaposan összegyúrjuk a sóval, pirospaprikával, enyhén olvasztott margarinnal, 2 tojás sárgájával, a tejföllel és a felfuttatott élesztővel. A tésztát 2 óra alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztából 6 kis cipót formálunk, amiket egyenként kinyújtunk kör alakúra. 8 cikket vágunk, és feltekerjük kifliformára. Ha fel akarjuk dobni, csíkokra vágott trappista sajtot tehetünk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ügyelve arra, hogy sülés közben még nőni fognak. Megkenjük őket a villával enyhén felkevert tojásfehérjével, majd vékonyra csíkozott trappista sajtot teszünk rájuk (vagy lereszelt sajtot).
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre