Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás-kapros szűzérmék daragaluskával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertés szűzpecsenye
  • 10 dkg zsír
  • 3 db kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 csokor friss kapor
  • 4 dkg só
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • A daragaluskához:
  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 4 dkg só

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyéből érméket vágunk, kiklopfoljuk, széleit kissé bevagdaljuk, besózzuk. Lisztbe mártva egyik oldalukat kevés zsíron elősütjük. Sütés után egy lábasban körben egymás
szélére halmozzuk.

A visszamaradt zsírhoz a többi zsírt hozzáadjuk, majd ezen a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedve elkeverjük, majd a húsokra öntjük (a lé lepje el a húsokat), sózzuk. Lefedve pároljuk.

A friss kaprot finomra vágjuk, a félig főtt húsra szórjuk, és a lábast rázogatva tovább pároljuk. Ha az érmék megpuhultak, tejfölös habarással behabarjuk a szaftot, rázogatva elkeverjük, majd felforraljuk.

A daragaluskához a hideg zsírt az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a darát, megsózzuk, jól összekeverjük. Kb. félórát pihentetjük.

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, sózzuk. Kézzel, az átlagosnál nagyobb galuskákat formázunk, majd óvatosan – nehogy egymáshoz ragadjanak –, a forrdogáló vízbe tesszük. Lefedve, keverés nélkül, gyengén forraljuk. Tálalásig a levében hagyjuk.

A szűzérméket a daragaluskákkal és a hús szaftjával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss