Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, 2 evőkanálnyi étolajat, a tejet, és jól kidagasztjuk. Konyharuhával lefedve, melegebb helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, egy gyúródeszkán kétfelé vágjuk és hosszúkásra nyújtjuk. Kanállal a tésztára kenjük a fűszerpaprikát, megszórjuk 8 evőkanál cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, s hagyjuk újra megkelni.
Felvert tojással megkenjük a tetejét, és megszurkáljuk villával, hogy sülés közben ne repedjen szét. Középmeleg sütőben 50–60 perc alatt készre sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre