Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás kalács

MME MME
5/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 kalácshoz:
  • 80 dkg liszt (fele félfogós, fele sima)
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 3+8 evőkanál kristálycukor
  • kevés zsír (vagy étolaj)
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, 2 evőkanálnyi étolajat, a tejet, és jól kidagasztjuk. Konyharuhával lefedve, melegebb helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, egy gyúródeszkán kétfelé vágjuk és hosszúkásra nyújtjuk. Kanállal a tésztára kenjük a fűszerpaprikát, megszórjuk 8 evőkanál cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, s hagyjuk újra megkelni.

Felvert tojással megkenjük a tetejét, és megszurkáljuk villával, hogy sülés közben ne repedjen szét. Középmeleg sütőben 50–60 perc alatt készre sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss