Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás-hagymás csirkeragu

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 4 db csirkeszárny
  • 20 dkg csirkeszív
  • 20 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • szarvacskatészta

Elkészítés

    Elkészítés: A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk, a végeit félretesszük. A szíveket kettévágjuk, levágjuk róla az ereket. A májakat falatnyi darabokra vágjuk, a gombát a tönkjével együtt felszeleteljük. A vöröshagymát apróra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.

    Egy lábasban olajat melegítünk, rátesszük a hagymákat. Mikor megfonnyadtak, belereszeljük a fokhagymákat. Kettőt keverünk rajta, majd rászórunk 1 csapott evőkanál pirospaprikát. Megint kettőt keverünk rajta, hozzáadjuk a szárnydarabokat, a szívet és a gombát. Megkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, alaposan megborsozzuk. Forrástól számítva fél órát rotyogtatjuk fedő alatt. Időnként megkeverjük, esetleg pótoljuk a vizet. Fél óra után hozzáadjuk a májat, de nem tesszük vissza a fedőt. 10-15 perc alatt kicsit besűrítjük a szaftot, addigra a máj is átsül.

    Ekkor beleöntjük a tejfölt és alacsony lángon kevergetjük, míg teljesen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk.

    Szarvacskatésztával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin