Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel

MME MME
1
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, paradicsomot és paprikákat, valamint 1 gerezd zúzott fokhagymát. Összepirítjuk, takarékra vesszük, és meghintjük fűszerpaprikával. Pár percig forraljuk, nem keverjük, majd összeforgatjuk.
  2. A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a tejet, összekeverjük. Forró serpenyőben – mint a palacsintát – kisütjük.
  3. A tejfölbe keverjük a maradék zúzott fokhagymát, sót, borsot, aprított snidlinget.
  4. A tócsnikat megtöltjük a csirkés raguval, félbehajtjuk vagy feltekerjük, és a fűszeres tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss