Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás csirke nokedlivel

default user icon

Hozzávalók

  • A paprikás csirkéhez:
  • 4 ek étolaj
  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom (közepes)
  • 4 db csirkecomb (egész)
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk szárított majoranna (elhagyható)
  • A nokedlihez:
  • 20 dkg búzaliszt (BL55)
  • 2 db tojás (L-es)
  • 1,2 dl víz
  • 2 csipet só (+ a főzővízbe)
  • petrezselyem (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezenüvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat. Megsózzuk, megborsozzuk ésmajorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percigfőzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
    2. Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosrakeverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét). Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
    3. A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

    Még több csirkés recept >>> 

    Magyaros finomságok >>> 

    Galuskareceptek >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin