Paprikás csirke jénaiban

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat félbevágjuk, besózzuk. A lisztet kis tányéron összekeverjük a pirospaprikával, borssal, majd a húsdarabokat megforgatjuk a fűszeres lisztben. Jénaiba rakjuk egymás mellé. A tejfölben elkeverjük az olajat, fokhagymát, a reszelt sajtot, kevés sót és a megmaradt paprikás lisztet. Ezt a finom öntetet ráöntjük a csirkére.
    Aufóliával befedjük, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.

Megjegyzés

Rizzsel szoktam tálalni. Nagyon kiadós, finom étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bruszt Erika 10 évvel ezelőtt
Ismertem ezt a receptet, csak "abbahagyhatatlan" csirke néven. Nagyon finom a végeredmény, hiszen minden benne van, ami kell egy jó vacsihoz! Csak ajánlani tudom! Egyetlen trükkje van, szerintem: a paprikás-liszt és a tejföl, ill. a hús nedvesség tartalom aránya. Én már rontottam úgy el, hogy túl sok lett a liszt és fojtós lett a kaja.
Bruszt Erika 10 évvel ezelőtt
Ismertem ezt a receptet, csak "abbahagyhatatlan" csirke néven. Nagyon finom a végeredmény, hiszen minden benne van, ami kell egy jó vacsihoz! Csak ajánlani tudom! Egyetlen trükkje van, szerintem: a paprikás-liszt és a tejföl, ill. a hús nedvesség tartalom aránya. Én már rontottam úgy el, hogy túl sok lett a liszt és fojtós lett a kaja.
11 évvel ezelőtt
Paprikáscsirke reszelt sajttal ? Valami nem stimmel. Más nevet kellene adni ennek az ételnek. bpesti.
Godó Anita 11 évvel ezelőtt
Én kipróbáltam és nagy sikert aratott! :-))
bb 12 évvel ezelőtt
biztosan nagyon finom.DE ENNEK MI KÖZE VAN A PAPRIKÁSCSIRKÉHEZ!!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin