Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paprikás csirke galuskával

default user icon
6 3.7/5
Paprikás csirke galuskával

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • 1 kávéskanál pirospaprika (enyhén csípős)
  • 3+1 dl tejföl
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2-3 dl tej
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • petrezselyemlevél (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk: a  combokat a forgónál kettévágjuk, a felsőcombokat pedig félbe. A mellet 2-3 darabra vágjuk, majd mindet megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsom ot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsom ot meghámozzuk és felkockázzuk.
    2. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsom ot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. Ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk.
    3. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrásnak induló vízbe. Amint a víz felforrt, és a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük és mélyebb tálba szedjük. A vajat felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük.
    4. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék  tejföllel és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk. 

    Tejfölös csirkepaprikás bulgurral  

    Paprikás csirke nokedlivel 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bartaistvan
Ez bizony így főtt csirke!!! -hát egy fej hagyma semmi ennyi csirkéhez, legalább 2 kell, nagyon apróra vágva, a zsiradékon alaposan, és lassan megdinsztelve,megsózva, így kiengedi a levét, mennél tovább dinszteljük, annál jobban szét fog főni a pörköltben!! - a pirospaprika beleszórása után, csak ici-pici vizet kell beletenni, mert a csirkedarabokat a paprikás szaftban pirítani kell, amíg kifehéredik a hús minden oldala!!!Csak ezután kell bele a viz, ha kell, de a csirke is enged levet!!! - a pörkölteket mindig kevés lében kell főzni, és a végén zsírjára sütni!!!
herrmagdi
Tipp akinek kerámialapos a tűzhelye- huzigálás helyett óvatosan kiszedem a húsokat abba a tálba/hőálló/ amibe tálalni akarok-melegen tartom. Beleteszem a tejfölt a szaftba, összeforralom és a húsra öntöm.
borigabi
Nagyszerű étel, a barátnőm rendszeresen "megrendeli" tőlem. :)
evictory
A recept leírása tökéletes. Kezdőként is biztonsággal sikerült elkészítenem ezt a csudafinom ételt.
Angyalod
Szerintem meg kötözködős vagy. Egyáltalán nem ráncigálja meg húzigatja annyit, hogy megjegyzést tegyél rá! brrrrr!
szerintem
imádom a paprikás csirkét!!!de ha igy készíteném,minden főzés után vehetnék új lábast.annyit huzgálod,rázogatod a recept szerint ,hogy kilukad az alja.

Hasonló Receptek

Magazin