Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Paprikás csirke galuskával

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Paprikás csirke galuskával

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 459
  • Elküldve: 98

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
  • 3+1 dl tejföl
  • A galuskához:
  • 1 tojás
  • 2-3 dl tej
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg margarin

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföllel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsomszeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk mellé. Fejes saláta illik hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3653 kJ/874 kcal

Megjegyzés:

A fotót Bobó18 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. november 29. (csütörtök) 22:29
    Ez bizony így főtt csirke!!! -hát egy fej hagyma semmi ennyi csirkéhez, legalább 2 kell, nagyon apróra vágva, a zsiradékon alaposan, és lassan megdinsztelve,megsózva, így kiengedi a levét, mennél tovább dinszteljük, annál jobban szét fog főni a pörköltben!! - a pirospaprika beleszórása után, csak ici-pici vizet kell beletenni, mert a csirkedarabokat a paprikás szaftban pirítani kell, amíg kifehéredik a hús minden oldala!!!Csak ezután kell bele a viz, ha kell, de a csirke is enged levet!!! - a pörkölteket mindig kevés lében kell főzni, és a végén zsírjára sütni!!!
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
Villámgyors sajtos-vajas csillagok Villámgyors sajtos-vajas csillagok
Sajttal töltött padlizsánbatyu Sajttal töltött padlizsánbatyu
Gyors mákos süti Gyors mákos süti
Avokádósaláta sonkával és tojással Avokádósaláta sonkával és tojással
Csokis-diós torta Csokis-diós torta
Masnitészta tonhallal és kukoricával Masnitészta tonhallal és kukoricával
Tepsiscsirke maglódi módra Tepsiscsirke maglódi módra
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125019_limonade_dinnye_110.jpg Eleged van a vízből? Íme 5 zamatos, diétás szomjoltó!

Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a forróságban és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125014_lepeny_tortilla_110.jpg Tortilla, pita, naan - házi lepénykenyerek, pillanatok alatt!

A nyári grillezések, tárcsán sütések, salátázások, különféle mártások társaságában nagyon jól érzi magát a lepénykenyér. Tortilla…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125009_eper_110.jpg Vigyázz az eperrel: ha allergiás vagy rá, végzetes is lehet!

Az eper a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse - ám előfordulhat, hogy allergiás reakciókat okoz. A viszketés, csalánkiütés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124988_gyomor_fajdalom_110.jpg 4 tévhit az emésztésről, melyeknek nem szabad bedőlni

Valószínűleg mindannyiunknak tanácsolták már az életben, hogy gyomorégésre igyunk tejet, vagy egy nehéz étel után gurítsunk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124996_paleo_protein_110.jpg Pofonegyszerű paleo proteinszelet sütés nélkül - videó

Jó hírünk van a paleolit étrend és a kemény edzés híveinek, ugyanis paleo proteinszeletet gyorsan és egyszerűen el lehet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124994_dukai_fagyi_110.jpg Így fal laktózérzékenyen is óriási fagyikelyheket Dukai Regina

Nem tud ellenállni a kísértéseknek Dukai Regina, aki napfényes időben szívesen lepi meg magát hűsítő finomságokkal. A nyár egyik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124993_kaloriacsokkentes_110.jpg Fogyókúrázz teli hassal! Kalóriacsökkentő menüsor

Elmondjuk, hogyan csökkentsd a kalóriákat minden étkezésnél, anélkül, hogy éhes maradnál.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124980_osszes_110.jpg A nagy májkrémteszt! Kipróbáltuk, melyiket érdemes megvenni

Most, hogy ezerrel dübörög a nyár, nagyobb eséllyel szabadulunk ki a természetbe, akár napokra is, ekkor pedig nem árt, ha…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept