Elkészítés: A piros tésztához a hagymát megtisztítom, felaprítom, vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával és őrölt köménnyel, kihűtöm.
A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön bedagasztom. A piros tésztához dolgozom a paprikás hagymát. 1 órán át pihentetem, kelesztem.
Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom, és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, kiflit sodrok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, hintem köménnyel, és bevagdosom a tetejét.
Előmelegített sütőben szép ropogósra megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre