Keress receptre vagy hozzávalóra

Paprikás-ajváros rakott karaj csőben sütve

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg piros húsú paprika
  • 50 dkg sertéskaraj
  • kevés liszt
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg ajvár
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • A körethez:
  • 50 dkg kisebb szemű burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk, -borsozzuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, finomra vágjuk, összekeverjük, szintén megsózzuk, -borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
    2. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, egy réteget a kikent tálba fektetünk. Megszórjuk a hagymás paprikával, majd megkenjük ajvárral, majd megint hússzeletek következnek. Addig rétegezzük, míg az alapanyagok elfogynak, a tetejét meglocsoljuk a tejszínnel.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben letakarva kb. 45 percig sütjük. Majd megszórjuk a reszelt sajttal, és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
    4. Közben a kisebb burgonyákat héjában megfőzzük, majd felkarikázzuk.
    5. A rakott húst rövid ideig hűlni hagyjuk, hogy szebben lehessen vágni, majd kockákat vágunk, mint pl. a lasagnéból, és petrezselyemmel meghintett krumplival tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin