Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítem. A paprikákat alapos mosás után a sütő rácsára helyezem. 25-30 perc alatt megsütöm.
Amíg a paprikák sülnek, 5 dkg diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítok, langyosra hűtöm, ledarálom.
A paprikák akkor vannak készen, ha felpúposodtak, a héjuk pedig foltos feketére égett. Még forrón nejlonzacskóba helyezem mindet. Kb. 20 percig hűlni hagyom. Ennyi idő alatt összeesnek valamelyest és könnyedén hámozhatók. A héjuk és magjaik eltávolítását követően kis kockákra darabolom a paprikák húsát.
Nagyobb keverőpohárba vagy turmixgép poharába halmozok minden összetevőt, 2-3 perc alatt pulzálva összeturmixolom. Nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne! Ha szükséges, némi sót adok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre