Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikapesto kápia paprikából

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítem. A paprikákat alapos mosás után a sütő rácsára helyezem. 25-30 perc alatt megsütöm.

Amíg a paprikák sülnek, 5 dkg diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítok, langyosra hűtöm, ledarálom.

A paprikák akkor vannak készen, ha felpúposodtak, a héjuk pedig foltos feketére égett. Még forrón nejlonzacskóba helyezem mindet. Kb. 20 percig hűlni hagyom. Ennyi idő alatt összeesnek valamelyest és könnyedén hámozhatók. A héjuk és magjaik eltávolítását követően kis kockákra darabolom a paprikák húsát.

Nagyobb keverőpohárba vagy turmixgép poharába halmozok minden összetevőt, 2-3 perc alatt pulzálva összeturmixolom. Nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne! Ha szükséges, némi sót adok hozzá.

Megjegyzés

Jól záródó edényben akár egy hétig is tárolható a hűtőszekrényben. Remek szendvicsalap, sőt levesek, mártások ízesítőjeként is tökéletes.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek