Elkészítés: Serpenyőbe zsiradékot teszünk. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a hideg zsiradékra tesszük, majd elkezdjük a sütést. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a karikára szeletelt paprikát, kevés cukrot, és tovább folytatjuk a sütést, gyakran kevergetve, hogy oda ne égjen. A cukor kissé karamellizálódik, a paprika sül, ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a paradicsomszeleteket, sózzuk, ha szükséges, még cukrozzuk.
A víz elpárolgása után ráöntjük a felvert tojásokat. Amikor a tojás széle már kocsonyásodik, lapáttal alányúlunk, meglazítjuk, hogy a többi folyékony tojás aláfolyhasson. Rántottaszerűen lágyra sütjük.
A serpenyőben hagyva tálaljuk. Megszórhatjuk tört chilivel, és felezett koktélparadicsommal díszítjük. Sült szalonnacsíkokat is adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre