Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikakrémes rétes

60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc megsütöm. Ha kihűlt, fényes héját könnyedén eltávolítom, kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. Turmixgép poharába töltöm, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve finomra pürésítem. Egy keveset lecsípek belőle a tálaláshoz. A maradék paprikakrémet alaposan összekeverem a krémes túróval és a tojással, valamint a kétféle őrölt fűszerpaprikával.

A sütőt 175 fokra előmelegítem, egy kisméretű (22 X 18 cm-es) gáztepsit sütőpapírral borítok.

A réteslapokat kiterítem. Az első lapot alaposan megkenem olajjal, majd kibélelem vele a tepsit, erre újabb olajjal megkent réteslapot helyezek.

A paprikás töltelék felével megkenem a lapokat, majd újabb 2 réteslap következik, az előbb leírtak szerint előkészítve. Erre kerül a töltelék másik fele, végül a maradék réteslappal beborítom. Az utolsó réteslap tetejét megkenem olajjal, sóval meghintem, borsot őrölök rá.

Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Néhány percet a tepsiben pihentetem, majd a félretett paprikarémmel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss