Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprika és paradicsom, minden mennyiségben

Kezd már lefutni, de még mindig elég sok szabadföldi zöldpaprika és paradicsom van a piacokon. Érdemes elkészíteni az utolsó lecsót és befagyasztani, vagy faszénparázson – ha nincs, sütőben - paprikát sütni, és olajban eltenni télire. Ez utóbbihoz ajánlok egy friss receptet is.

Nagy fába vágtuk a fejszénket: néhány közvetlen munkatársam az irodából és a londoni Fifteen étteremből néhány hét múlva átrepül New Yorkba, hogy részt vegyen a híres maratoni futáson. Ez hatalmas kihívás minden futó számára, hiszen az éghajlat a Nagy Almában még rosszabb, mint Londonban, tehát biztos, hogy hideg lesz. Bátor kollégáim célja, hogy pénzt gyűjtsenek a Fifteen alapítvány számára. Én sajnos nem vagyok elég jó kondícióban ehhez a nagyszabású tervhez, de ők már hónapok óta edzenek.

És akkor következzen az ígért recept!

Sült zöldpaprika kapribogyóval és bazsalikommal

Hozzávalók 4 személyre:
4 zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó natúr lében
friss bazsalikomlevelek

Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
extra szűz olívaolaj

A zöldpaprikát félbevágjuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük (még jobb, ha parázson tudjuk megsütni). Meghintjük a zúzott fokhagymával, sóval és a szecsuáni borsos-chilis fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett kapribogyót és az összetépett friss bazsalikomleveleket.

Tipp: feta sajtot is morzsolhatunk rá.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss