Pappardelle mustáros marhahússal

Hozzávalók

  • 40 dkg marhahátszín
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 ek magos mustár
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek citromlé
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 tk só

Elkészítés

    1.

    A hátszínt vágjuk csíkokra, és a felforrósított olajon pirítsuk meg. Közben borsozzuk. Ha átsült, vegyük ki, sózzuk meg, és tartsuk melegen.

    2.

    A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott gombát. Ha megpirult, keverjük hozzá a mustárt, és engedjük fel a tejszínnel. Főzzük a szószt pár percig, amíg besűrűsödik. Ízesítsük sóval és borssal.

    3.

    Gyúrjunk sima tésztát a lisztből, a tojásból és a sóból, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.

    4.

    Az alaprecept szerint elkészített tésztát nyújtsuk vékonyra, vágjuk 1-1,5 cm széles csíkokra, majd főzzük ki sós vízben pár perc alatt. Tálaljuk a mustáros szósszal és a marhahússal.

     Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek