Keress receptre vagy hozzávalóra

Pappardelle gombaraaguval

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 10 dkg fafülgomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 db sárgarépa
  • olaj
  • cukor
  • 1/2 db csilipaprika
  • 1-2 ek édes csiliszósz
  • 2-3 db koktélparadicsom
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • 2 mk kurkuma
  • 50 dkg pappardelle tészta
  • petrezselyemzöld
  • lila hagyma

Elkészítés

    1. A raguhoz szeletekre vágjuk a megtiszított gombákat, a vöröshagymát és sárgarépát. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát, és enyhén megsózzuk és megcukrozzuk. Több adagban hozzáadjuk a gombát, és óvatosan kevergetve sütjük. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy le ne égjen.
    2. Ízesítjük a felaprított csilivel, a csiliszósszal, a feldarabolt paradicsommal, a kakukkfű leveleivel, és ha szükséges, sózzuk és cukrozzuk. Hozzáadjuk a kurkumát, és alaposan összekeverjük.
    3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
    4. Egy mélyebb tál aljára egy kevés ragut kanalazunk, ráöntjük a tésztát, majd a maradék ragut. Díszítésként megszórjuk petrezselyemzölddel, és néhány szelet lila hagymával.

Megjegyzés

A ragut egyéb tésztafélével vagy kuszkusszal is tálalhatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin