Előkészítés: A cikóriát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában vékony csíkokra vágjuk. A papaját kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsából kis golyókat vájunk ki. A maradék húst kikaparjuk, villával összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A sajtot először szeletekre, majd rombuszokra vágjuk. A diót összevagdaljuk.
Elkészítés: A cikóriát, a papajagolyókat, a hagymát, a sajtot összekeverjük, és négy tányérra szétosztjuk. A papajapépet a narancs- és citromlével ízesítjük, elkeverjük a gyömbérrel, a dióval, az aszúval, az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés cukrot is adhatunk hozzá. Az öntetet a zöldségekre öntjük, és kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre