Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet hozzáadjuk, elfelezzük, és az egyiket a kakaóval és a vízzel eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felét az egyik, a többit a másik masszába forgatjuk.
Egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, de az is jó, ha kivajazzuk. A kétféle tésztát evőkanállal, váltakozva belerétegezzük. (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 40 percig sütjük.
Amikor kihűlt, lapjában 3 részre vágjuk. A lekvárt a rummal kikeverjük, a tésztát ezzel töltjük úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Végül az olvasztott csokoládéval a tetejét meg az oldalát bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre