Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Papagáj szelet vaníliás krémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A 2 piskótához:
  • 3 + 3 db tojás
  • 3 + 3 evőkanál liszt
  • 3 + 3 evőkanál porcukor
  • A középső tésztához:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • kakaópor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • A krémhez:
  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 2 db 3 tojásos piskótát sütünk 25×39 cm-es tepsiben.

A középső tésztához a margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt is. 3 részre osztjuk: az egyiket sárgán hagyjuk, a másodikba a kakaóport, a harmadikba pedig a puncs ízű pudingport beledolgozzuk. Ha kikevertük a színeket, akkor ugyanakkora méretű tepsiben, mint a piskóta sült, megsütjük. Keresztben, csíkokban, felváltva tesszük a színeket a tepsibe. 180 fokon sütjük. Tűpróba!

A krémhez a tejet a cukorral és a vaníliás pudingporral csomómentesre kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük, és kihabosított margarinnal összekeverjük.

Összeállítás: piskóta + krém + papagáj (tarka lap) + krém + piskóta

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Lehűtjük, és 1 óra múlva szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss