Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás tésztabatyuk (Panzerotti)

120 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1/2 csomag élesztő
  • 4 dl meleg víz
  • 4 tk só
  • 6 tk olívaolaj
  • 60 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg húsos sonka
  • 30 dkg kaliforniai paprika
  • 30 dkg mozzarella
  • A sütéshez:
  • 1 liter napraforgó olaj

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük az élesztőt a vízzel, az olívaolajjal és a sóval. Meleg helyen pihentetjük a keveréket 10 percig, majd hozzákeverjük a finomlisztet, és 1 órán át hagyjuk kelni.
  2. Lisztezett deszkán kicsi gombócokat szakítunk a tésztából, és körülbelül 10-15 cm nagyságú köröket nyújtunk belőlük. A fenti mennyiségből kb. 20-25 töltött "pocakocskát" készíthetünk, de ez függ a kinyújtott tészta vastagságától is.
  3. Felkockázzuk a mozzarellát, a kaliforniai paprikát és a húsos sonkát, és betöltjük, majd félbehatjuk a köröket, összenyomkodjuk, és kicsit egymásra tekerjük a széleket.
  4. Egy fazékban felmelegítünk kb. 1 liter olajat, majd aranybarnára sütjük a panzerottikat, maximum egy fordítással, 3-4 perc alatt.

 

Megjegyzés

Eredeti olasz recept. Egy olasz hölgytől tanultam! Számtalanszor elkészítettem már változatos töltelékekkel. Akár csak abból, ami éppen otthon van. Maradékokat remekül újrahasznosíthatjuk így! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek