Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Panna cotta sós karamellával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 3 dl író
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 lap zselatin
  • 2 evőkanál porcukor
  • A karamellhez:
  • 1,5 dl cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: Az írót és a tejszínt keverjük össze a cukorral és a vaníliamagokkal, majd tegyük forralóedénybe, melegítsük fel. Amint elérné a forráspontot, zárjuk el alatta a gázt, és keverjük hozzá az előzőleg hideg vízbe áztatott és kicsavart zselatinlapokat. Keverjük addig, míg feloldódik a zselatin, majd öntsük tálkákba, pohárkákba, hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd tegyük hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megszilárdul.

    Közben készítsük el a karamellszószt. A cukrot olvasszuk meg egy tapadásmentes serpenyőben, majd ha borostyánszínűvé vált, adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a tejszínt. Keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki.

    A már megszilárdult pudingok tetejére csurgassunk a karamellszószból.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin