Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Panna cotta eperöntettel

Hozzávalók

  • 4 db zselatinlap
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 5 dl habtejszín
  • 6 dkg kristálycukor
  • 40 dkg eper
  • kb. 2 ek porcukor
  • 2 ek balzsamecet
  • menta a díszítéshez

Elkészítés

    1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és duzzadni hagyjuk néhány percig.
    2. Közben a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A habtejszínt a vaníliavelővel és a cukorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
    3. A zselatint kinyomkodjuk, azonnal a forró tejszínhez adjuk, és kevergetve feloldjuk. A masszát kissé hűlni hagyjuk, majd adagonként kis formákba töltjük, és a hűtőbe tesszük legalább 6 órára.
    4. A megmosott epret kicsumázzuk. A felét a szemek nagyságától függően kettévágjuk vagy negyedeljük, meglocsoljuk 1 ek porcukorral elkevert 1 ek balzsamecettel, és állni hagyjuk. A többi epret feldaraboljuk, majd turmixgépben pürésítjük a maradék 1-1 ek porcukorral és balzsamecettel együtt.
    5. Végül a megszilárdult panna cottát a formákból desszertes tányérokra borítjuk. A marinírozott eperrel, valamint a balzsamos eperöntettel tálaljuk, és mentalevelekkel díszítjük. 
Teljesen érett, édes eper esetén kevesebb porcukor is elég a marinírozott gyümölcshöz, illetve az öntethez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin