Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta eperöntettel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és duzzadni hagyjuk néhány percig.
  2. Közben a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A habtejszínt a vaníliavelővel és a cukorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. A zselatint kinyomkodjuk, azonnal a forró tejszínhez adjuk, és kevergetve feloldjuk. A masszát kissé hűlni hagyjuk, majd adagonként kis formákba töltjük, és a hűtőbe tesszük legalább 6 órára.
  4. A megmosott epret kicsumázzuk. A felét a szemek nagyságától függően kettévágjuk vagy negyedeljük, meglocsoljuk 1 ek porcukorral elkevert 1 ek balzsamecettel, és állni hagyjuk. A többi epret feldaraboljuk, majd turmixgépben pürésítjük a maradék 1-1 ek porcukorral és balzsamecettel együtt.
  5. Végül a megszilárdult panna cottát a formákból desszertes tányérokra borítjuk. A marinírozott eperrel, valamint a balzsamos eperöntettel tálaljuk, és mentalevelekkel díszítjük. 
Teljesen érett, édes eper esetén kevesebb porcukor is elég a marinírozott gyümölcshöz, illetve az öntethez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss