Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Panko morzsában sült rákfarkak

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 db nagy, nyers rákfarok
  • 2 db (vagy 4 bébi) pak choy (bordás kel)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3-4 evőkanál panko morzsa (japán kenyérmorzsa)
  • olaj
  • földimogyoró
  • lime
  • A dresszinghez:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál méz
  • morzsolt chili
  • 12 db fanyárs

Elkészítés

    Elkészítés: A dresszinghez öntsük egy tapadásmentes serpenyőbe a hozzávalókat, forraljuk össze, majd hűtsük le.

    A rákokat tisztítsuk meg, ha szükséges, húzzuk őket beáztatott fanyársra, majd panírozzuk be: először forgassuk a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül a morzsába. Bő olajban süssük ki őket 2-3 perc alatt.

    A salátához a pak choyt vágjuk vagy tépdessük össze. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk a salátához, és locsoljuk meg az egészet a szósszal.

    Szedjük a salátát tálakba, majd helyezzük rá a rákokat, adjunk mellé lime-cikkeket.

Megjegyzés

Reni receptje és fotója, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin