Elkészítés: 1. A halfilét sózzuk, sütőtepsibe rendezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével.
2. A hagymát és az almát vékony szeletekre vágjuk, és a vajon megsütjük, majd egyenletesen elrendezzük a hal tetején.
3. A szószhoz a 4 tojássárgáját sóval, borssal, citromlével konyhai keverőgépbe tesszük, a legnagyobb fokozatra állítjuk, és lassan a sárgákhoz csorgatjuk a forró vajat, majd a forró tejszínt. Ez így garantáltan be fog sűrűsödni.
4. A hal tetejét gazdagon megöntözzük a szósszal, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.
5. Tálalás előtt megszórhatjuk pörkölt dióval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre