Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Panettone

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs
  • 3 dkg aszalt füge
  • A tetejére:
  • 1 ek vaj
  • 1/2 db tojás felverve
  • 1 ek tej
  • 1 dkg mandulaforgács

Elkészítés

    1. Felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben (nem az egész tejet melegítjük fel hozzá!). Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, és a maradék tejben elkevert tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, beleforgatjuk, belegyúrjuk a kandírozott, aszalt gyümölcsöket (a kívánt méretűre vágva).
    2. Kivajazunk egy cserépedényt, beletesszük a kész tésztát, majd még egy 20 percet, meleg helyen tovább kelesztjük.(Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4l űrtartalmú cserépedényt kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas használunk.)
    3. Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható). Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

      NAGY PÜSPÖK- ÉS GYÜMÖLCSKENYÉR VÁLOGATÁS >>> 

      KARÁCSONYI KALÁCSOK ÉS GYÜMÖLCSKENYEREK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin