Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Panettone (olasz specialitás)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Panettone (olasz specialitás)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 244
  • Elküldve: 147

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg mazsola
  • 5-5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj vagy cukrozott vegyes gyümölcs
  • A forma kikenéséhez:
  • 2 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 6 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel, a maradék cukorral, a tojások sárgájával, az olvasztott, de nem meleg margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is, de ne öntsük bele egyszerre, hisz lehet, hogy nem kell az összes. Letakarva, meleg helyen bő 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a mazsolát, a citrom - és narancshéjat beledagasztjuk. Egy panettone formát margarinnal vastagon kikenünk. Miután nem vagyunk olaszok, valószínűleg kevesen rendelkeznek ezzel a speciális, kb. 25 cm magas kupolaformával, így a következőket tehetjük. Keresünk egy kb. 18 cm átmérőjű, 20 cm magas, sütőbe is betehető fazekat vagy egy ugyanilyen széles lábast, aminek a belső peremét duplán hajtogatott sütőpapírral magasítjuk meg. Az is jó, ha egy hasonló nagyságú mázas virágcserepet fogunk be erre a célra, hisz az eredeti panettonék is agyagból készült formákban sültek. Ha előkerítettük a megfelelő edényt, a belsejét margarinnal vastagon kikenjük, ha sütőpapírral magasítottuk a formát, akkor a papírt is ki kell kenni. A tésztát beletesszük, letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt újra a duplájára kelesztjük.

3. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 10 percig sütjük. Ekkor a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percen át tovább sütjük. Ekkor a tetejüket, a bevágás mentén a vaníliás cukorral édesített, olvasztott margarinnal gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 20 PERC + KELESZTÉS
MENNYISÉG: 8 NAGY SZELET
ENERGIATARTALOM: 672 KCAL/SZELET
NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ

Megjegyzés:

Ez a milánói specialitás sokszáz éve elmaradhatatlan kelléke az olasz karácsonynak. Eredetileg liszt és víz keverékéből napokig érlelt kovásszal és speciális sütéssel készült, így sokáig eltartható volt. Mára szinte már csak élesztővel készítik, így ilyen recept alapján sütöttük mi is.

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. Boboji
    2012. november 12. (hétfő) 19:02
    Először tényleg bonyolultnak tűnt, ezért leegyszerűsítettük: a tészta hozzávalóit betettük a kenyérsütőbe, a \"hosszú sípszó\" után a gyümiket, és 3 óra alatt kész lett. Nagyon finom! Köszönjük a receptetT
Receptválogatás
Villámgyors gyümölcsös desszertek - édességek 30perc alatt!
Amikor tombol a hőség, nem, vagy csak nagyon rövid időre vagyunk hajlandóak bekapcsolni a sütőt - de desszert nélkül mégsem lehet létezni, igaz?! Ezért most összegyűjtöttük nektek a 35 legfinomabb és leggyorsabb gyümölcsössüti-receptet! Villámgyors és isteni, mind - próbáljátok ki!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Batanga koktél Batanga koktél
Jimi Mojito koktél Jimi Mojito koktél
Málnás turmix, vanília pudinggal Málnás turmix, vanília pudinggal
Uborkás répás zöldségragu Uborkás répás zöldségragu
Lecsó sajtos virslivel és krumplival Lecsó sajtos virslivel és krumplival
Töltött paprika és paradicsom Töltött paprika és paradicsom
Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal
Hideg, fehérboros almakrémleves Hideg, fehérboros almakrémleves
30 perces diótorta 30 perces diótorta
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125835_shutterstock_72552841_110.jpg Mit esznek a vegetáriánusok, ha húst nem?! XIX. Vegetáriánus Fesztivál

19. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten- a belépés ingyenes, a program igen színes, érdemes ellátogatni!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125839_danieldieta_110.jpg 21 napos diéta: teljes átalakulás, éhezés nélkül!

Az alábbi diétával teljesen átalakíthatod a tested, mindössze néhány könnyű megszorítást kell bevezetned - cserébe viszont annyit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125832_ThinkstockPhotos-470796092_110.jpg Minden, amit eddig nem tudtál a koktélokról - ütős receptekkel!

„A cocktail különböző szeszesitalokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert (feltételezhetően) kitűnő, élénkítő…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125829_leves_110.jpg Isteni levesbetétek - 5 tésztafajta, ami nem hiányozhat otthonról!

A leves története valószínűleg egyidős a benne lévő tésztáéval, hiszen ettől lesz laktató, amiután már csak egy desszert kell.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125820_bogres_leves_110.jpg A nagy bögrés leves-teszt! Van köztük igazán finom?

Közeleg az iskolakezdés, ami a tanszerbeszerzés mellett egy másik igen fontos kérdést vet fel a felsőoktatásban résztvevők…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125827_tej_mez_.jpg A 6 legolcsóbb és leghatékonyabb házi szépítőszer egyenesen a kamrából

Már a nagyanyáink is ismerték a dörgést, ha sütésről és szépségápolásról volt szó. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, a házi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125809_morzs_110.jpg Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125805_palcika_110.jpg 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n