Palócleves

default user icon
6 4.5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg birkahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A birkahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
    Elkészítés: Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Doki18 1 évvel ezelőtt
Alaprecept, nagyon jó :) . Szerintem a list kihagyható, most főztem meg nélküle, és istenien krémes, izlelőbimbótáncoltató levest kaptam. A lényeg, hogy az elején a "pörköltalapot", a húst nagyon lassan kell főzni.
Kovács-Benkő Barbara 5 évvel ezelőtt
Isteni lett szeretem mert egyszerü és gyors!!!!!!
Benedek Gyöngyi 5 évvel ezelőtt
Kedvencem! :)
Nyári Szilvia 6 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon jó recept! Köszönöm!
Drivers 6 évvel ezelőtt
Az a 1,5 liter víz az elején nem deciliter lenne? Mert én úgy tudom,hogy előbb egy pörkölt alapot kel készíteni. Bocsánat ha tévednék!
Gné Edina 7 évvel ezelőtt
Én pulykamellből csináltam, de így is nagyon finom! Mégegy kis ecetet is elbír a legvégén.

Hasonló Receptek

Magazin