Elkészítés: A zsíron kevés sóval megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, a tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával, alaposan elkeverem, kevés vízzel felöntve megpárolom.
Hozzáadom a felkockázott birka- vagy marhahúst, fűszerezem sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Amikor a hús kifehéredett, beledobom a felkockázott paprikát és paradicsomot, aláöntöm a bort, fedő alatt párolom, amíg majdnem megpuhul. (Ha szükséges, kevés vizet adok hozzá, le ne égjen.) Amikor ez megvan, felöntöm vízzel, beleadom a felkockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot.
A lisztből a tejföllel habarást készítek, ha már minden puha, ezzel sűrítem be a levest. Tálalás előtt megszórom finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre