Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palócleves

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

     

    1. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
    2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk, és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
    3. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
    4. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és a zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük.
    5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin