Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palócleves csirkehússal

default user icon
1 3.3/5

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A húst felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot jól megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vagdaljuk, a burgonyát és a répát felkockázzuk-karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
    2. Az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük 1,5 l vízzel, és lefedve főzzük.
    3. A félig megpuhult húshoz adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a zöldbabot, lefedjük és puhára főzzük.
    4. A lisztből és a tejföl ből/tejszínből habarást csinálunk. Behabarás után 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel forrón tálaljuk.

      15 LAKTATÓ TÉLI LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

comite
Finom lett a leves. Bár (fogyó miatt) hús nélkül csináltam, de ízletes lett. Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek