Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves bográcsban

MME MME
3 4/5
120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rátesszük a húst, és megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, megsózzuk, majd babérlevéllel ízesítjük. Végül egy kevés vizet öntve rá megpároljuk.
  2. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk. A babot kisebb darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük.
  3. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és rögtön tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss