Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palóc pecsenye

default user icon
1 4.6/5

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet kicsontozott sertéskaraj,
  • 4 szelet füstölt sajt,
  • 4 szelet füstölt szalonna,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 dl sör,
  • olaj,

Elkészítés

    A hússzeleteket nagyon vékonyra kiveregetjük. Ráfektetjük a sajt-, majd a szalonnaszeletet. Összehajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, a külső oldalát besózzuk. A felvert tojást kikeverjük a liszttel és annyi sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A töltött húst sörtésztába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Párolt zöldségekkel: karottával, ceruzababbal, zöldborsóval, karalábéval fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kokmar
Megcsináltam a receptet, és fincsi lett. Felét trappista sajttal, a felét füstölt sajttal csináltam, hiszem én az egyik féle sajtot szeretem, a párom a másik fajtát. De csináltam pár olyan töltött húst is, amit csak bepaníroztam liszt, tojás, zsemlemorzásval. Úgy is nagyon ízlett nekem.

Hasonló Receptek

Magazin