Palóc gulyás

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg lapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 kanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • zsír
  • 1 kg krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk, és addig pároljuk, míg a hús kiengedi a levét, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Belerakjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, az apróra vágott fokhagymát, a zöldbabot (ha fagyasztott, akkor csak a végén adjuk hozzá). Ha már puha a hús, a felkockázott krumplit is beletesszük. Míg fő, világos rántást készítünk, ha puha a krumpli, a rántást beletesszük, jól kifőzzük. A végén a tejfölben 2 kanál forró levest elkeverünk, és így öntjük a kész levesbe.

Megjegyzés

Jó étvágyat! A család kedvenc levese.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vaszily Lászlóné 6 évvel ezelőtt
(Sajnos) az én férjem a levest is csak akkor imádja igazán,ha szinte megáll benne a kanál.Ennek okán a palóclevesbe csipetkét is szoktam főzni.Úgy is nagyon jó!
dr Buchholcz Antal 6 évvel ezelőtt
Ne feledkettünk meg arról az apró tényről azonban, hogy az autentikus palócleves birkahúsból készül. Üdv mindenkinek!
Németh Gyuláné 6 évvel ezelőtt
A Palócleves majdnem ugyanez: marhahúsból készül és kaporral,tárkonnyal ízesítem, a végén tejfölös habarást kap. Imádja a család !!

Hasonló Receptek

Magazin