Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pálinkás tepertős pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt (+ szóráshoz)
  • 30 dkg tepertő
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 0,05 dl pálinka
  • bors
  • 1 teáskanál só
  • A TETEJÉRE:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tejet felmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztet, a tepertőt, a sót, a tejfölt, a tojást, a pálinkát, az őrölt borsot és a felfuttatott élesztőt egy tálban jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
    2. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, késsel bevágjuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    SONKÁS-KRUMPLIS POGÁCSA>>> 

    JUHTÚRÓS-BORSOS POGÁCSA>>> 

    BAZSALIKOMOS PARMEZÁNOS POGÁCSA>>> 

Megjegyzés

Szűcsné Schmidt Anna receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin