Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinkás hideg meggyleves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet kimagozom.

Egy edényben az olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, kb. 5 percig főzöm, tejet keverve hozzá. A tűzhelyről levéve hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

Mikor jól lehűlt, belekeverem a lehűtött pálinkát, s tányérba merve tálalom.

Megjegyzés

Aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss