Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pálinkás hideg meggyleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • meggy
  • vaj
  • liszt
  • főzőtejszín
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • mézes meggypálinka

Elkészítés

    Elkészítés: A meggyet kimagozom.

    Egy edényben az olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, kb. 5 percig főzöm, tejet keverve hozzá. A tűzhelyről levéve hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

    Mikor jól lehűlt, belekeverem a lehűtött pálinkát, s tányérba merve tálalom.

Megjegyzés

Aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin