Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinka Fesztivál Budapesten

Idén már harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Városháza Parkban a Budapesti Pálinka Fesztivál. Az ínyenc italkedvelők több száz féle pálinkából választhatják ki a számukra legkülönlegesebb főzetet.

Harmadszor rendezi meg a Magyar Pálinka Marketing Kht. – az eddigi nagy sikerű fesztiválokra való tekintettel - a kereskedelmi pálinkafőzdék seregszemléjét. Huszonöt pálinkafőzde vesz részt a négynapos eseményen, és közel háromszázféle pálinkából válogathatnak majd a látogatók. Ilyen rendkívüli kínálattal egyszerre egy helyen sehol máshol nem találkozhatnak a pálinka kedvelői. 

A május 8 - 11. között zajló fesztiválon előadók sokasága szórakoztatja az érdeklődőket. A közkedvelt rendezvény zenei programkínálatát idén is a pálinka magas színvonalához igazították. Jamie Winchester zenekarával egy rendkívüli produkciót ad elő. További különleges zenei csemegeként fellép még Takács Eszter, a Szájról Szájra együttes, a Hot Club of Hungary, a Yellow Sisters és még sokan mások.

Winchesterék utcazenésznek állnak

Az eseményre már Jamie Winchester is nagyon készül Hrutka Robival, hiszen nem egy megszokott koncerttel örvendeztetik meg rajongóikat, hanem utcazenéléssel adják meg a megfelelő hangulatot a pálinkázáshoz. Winchesterről talán kevesen gondolnák, hogy ő is nagy rajongója a hungarikumnak számító pálinkának. Sok helyen járt már a világon, de még sehol máshol nem találkozott hasonlóan ízletes gyümölcsalapú röviditallal.

"Sokáig fenntartásaim voltak a pálinkával szemben" – meséli az énekes. "Aztán pont a két évvel ezelőtti pálinkafesztiválon megmutattak nekem néhány igazán finom fajtát és azóta elkötelezettjévé váltam. Azonban nem fogyasztok belőle gyakran, mert szerintem a pálinka ivásához nyugodt körülmények kellenek.  Ez egy méltóssággal teli ital, amelyet különleges alkalmakra tartogatok."

A kulturált és mértékletes alkoholfogyasztás elkötelezett híveiként a Magyar Pálinka Marketing Kht. sok szeretettel vár mindenkit a Budapesti Pálinka Fesztiválra május 8. és 11. között.

Ezek is érdekelhetnek

Friss