Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Paleolit kakaós csiga

18 2.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
  • 2 kanál méz vagy 3 dkg xylit
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 2 kis tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg kókuszsír
  • 2-3 csapott evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál méz vagy xylit

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk.

    A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.).

    A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük. Felszeleteljük kb 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    170 fokra előmelegített sütőben kb.15- 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk.

Megjegyzés

Gesztenyeliszt helyett készíthetjük őrölt mandulával is, de úgy kissé töredezős a tészta. Én mindkettőt elkészítettem már, és mindenhogy nagyon finom.

regina0202
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

regina0202 4 évvel ezelőtt
Kedves Rony84! Nagyon örülök, hogy jól sikerül! Mostanában nincs sok időm de ha lesz teszek még fel párat! :)
Rony84 4 évvel ezelőtt
Szia Regina! Ma készítettem el a receptet először és tökéletesen sikerült, pont úgy néznek ki, mint a képen. :) Hozzáteszem, több, mint egy évtizedes tapasztalatom van sütés terén, de szerintem abszolút nem bonyolult talán kezdőknek sem és összeáll könnyen a tészta, nem törik egyáltalán. Tényleg, ha valakinek nem áll össze, szerintem vagy nagyobb tojással próbálkozzon vagy több mézzel esetleg kókuszolajjal. Nekem simán összeállt, még egy pici őrült mandulát is elbírt a végén. Én olvasztottam fél tábla 85%-os étcsokit kis kókuszolajjal és azzal vontam be a csigák kb. felét. Nagyon különleges úgy is, érdemes kipróbálni. Szóval a recept szuper, és ha van még pár hasonló jó ötleted, ne habozz megosztani a többi paleossal! Köszi Rony
regina0202 4 évvel ezelőtt
Kedves Thaisa! Köszönöm a hozzászólást! És nagyon örülök, hogy sikerült elkészítened, és hogy ízlik is! További jó sütögetést! :)
Taisha 4 évvel ezelőtt
Szia! hogy azért vmi pozitív is legyen, én is elkészítettem és sikerült. Annyit hozzátennék a recepthez, hogy a tésztába tettem egy kis cocomas-t, csak hogy jobban összeálljon, A többivel nem volt gond. Év eleje óta csinálom a paleót, a süti sütés nem az erősségem, tehát nem arról van szó, hogy nagy gyakorlatom lenne ilyesmiben... Amit még megemlítenék, hátha vkinek nem egyértelmű, az az, hogy a feltekerést a sütőpapír segítségével kell csinálni, és aki nem szereti a túl édeset (mint én), az a tésztába ne tegyen annyi cukrot, amennyi írva van (nekem ez így elég tömény lett... (sajnos tejet nem tudok hozzá inni, pedig úgy de jó lenne:) )
regina0202 5 évvel ezelőtt
szia Meli777 hát nem tudom mit mondhatnék még! a recept jó, én már sokszor megcsináltam! egy olyan családnak szoktam készíteni, ahol az anyuka króm beteg, az apuka tej érzékeny, a kislánya pedig csomó mindenre allergiás!és én is minden nap paleo kaját főzök. egyébként azért írtam, hogy méz vagy xyilit mert van aki megeheti a mézet is. a tészta ha nem áll össze, akkor jó ha egy kis nedvességet adsz hozzá, mert ez függ a lisztektől... de a kakaós krémet nem értem...?! a kókusz zsír dermed, tehát ha felolvasztod a xylitel és bele teszed a kakó port és jól elkevered akkor meg fog dermedni, és nem válik szét. oda is írtam, hogy várni kell még megdermed. tedd hűtőbe ha neked szoba hőmérsékleten nem dermed meg!de ha úgy dermed meg, hogy elvállt akkor meg csak jól elkevered és kész. nekem meg szokott. hat ahogy gondolod,úgy csinálod legközelebb. nekem az a véleményem ,hogy csak az boldogul jól a konyhában aki tud rugalmas lenni, és nem ijed meg, ha valami nem úgy sül el és látja, hogy mit kell rajta javítania. sok múlik azon, hogy milyen fajta a liszt vagy a többi hozzávaló. én rengeteg olyan recepttel találkozom amit át kell alakítanom, mert nem úgy adja ki magát, de sosem hibáztatom emiatt a recept szerzőjét. tehát a recept jó! csak próbálkozzatok és legyetek rugalmasak :) sok sikert!
Meli777 5 évvel ezelőtt
Kedves Regina0202! Adtam a \"morzsához\" 1 dl kókusztejet, pihentettem még 10 percet a hűtőben. Egész jól ki lehetett nyújtani utána. Majd jött a \"kakaós krém\". Na az is használhatatlan lett. Szintén xylitből csináltam és gyakorlatilag külön voltak az alkotóelemek: folyt a kakaótól barna kókuszzsír, a xylit darabkák pedig kis kavicsokká gyűltek... A folyós és sok kókuszzsírtól egy mutatvány volt feltekerni. Én nem fogyókúra miatt, hanem betegség miatt választottam a paleo életmódot, s igen sok receptet próbálok ki nap, mint nap, de ilyen pontatlan recepttel még nem találkoztam...:( Javaslom, hogy javítsd a receptet, úgy, hogy hívd fel a figyelmet arra, hogy a méz kompromisszumos a paleoban. Illetve olvass utána, hogy így van-e. (Legközelebb tán, mielőtt felteszel egy receptet:)) Aztán vagy szedd ki belőle a xylitet, mint lehetőség, vagy írd oda, hogy kókusztejjel/vízzel fog csak összeállni a tészta. Aztán pedig a töltelékhez elég szerintem fele annyi kókuszzsír, mint, amit írsz. Nem szoktam könnyen feladni a dolgokat, úgyhogy mégegyszer meg fogom próbálni, biztosan, de úgy, hogy először az olvasztott kókuszzsírral megkenem a tésztát, amit megszórok xylittel és kakaóporral. Így megsprólok majd egy kislábos mosogatást, valamint a konyhapultról annak a kakaós zsírnak a suvickolását, ami lefolyik a tésztáról.... :) Arról nem beszélve, hogy úgy valószínűleg kezelhetőbb lesz feltekeréskor a tészta. De inkább nem jósolgatok, majd, ha megcsináltam azt is, megírom:) A sütési idő pedig szerintem 25 perc 170 fokon. Üdv: M
Meli777 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nekem sem állt össze:( Szintén morzsálódik. Mézet nem használtam, mert úgy tudom, a paleoban az kompromisszumos... Lehet, hogy attól összeragadna, de én nem kockáztatom meg, még kis mennyiségben sem. Ezenkívül, ott volt választási lehetőségként a xylit. Akkor lehet, hogy oda kéne írni a xylit mellé, hogy azzal nem próbáltad, s lehet, hogy morzsás lesz tőle. Szerintem azért bosszankodik mindenki, amiért én is, mert az igen drága alapanyagokat összekeverve, pontosan követve a receptet egy halom morzsát kaptunk... Most megpróbálom vízzel feljavítani, de attól tartok, attól csak kemény lesz. Megírom a végeredményt majd és tényleg el kéne gondolkozni a recept javításán:) Köszi:)
regina0202 5 évvel ezelőtt
Hát akkor ne tegyetek bele kókuszt... mást már nem tudok mondani! én már vagy 4 szer is csináltam, ha nem többször, és mindig sikerült. A gesztenye lisztel nagyon jól lehet dolgozni. Szóval nem tudom. Neked \"hunfagi\" mi nem sikerült benne?
hunfagi 5 évvel ezelőtt
NEKEM SEM SIKERÜLT!!!!! REGINA0202! VALAHOGY TUDD MEG, HOGYAN LEHET JAVÍTANI A RECEPTEN, MERT EZ ÍGY NAGYON NEM JÓ! VAGY SZEDD LE!
D. Gabi 5 évvel ezelőtt
Azért végül kiváncsi lennék, hogy sikerült-e valakinek jó állagú, finom sütit kihozni a receptből (a szerzőn kívül). Ha igen, kérjük ossza meg a tapasztalatait, hogy más is bátran nekiállhasson. Köszönöm.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes