Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paleo kókuszgolyó - jobb, mint az eredeti!

Kicsit módosítva anyukám receptjén, és megmutatom, hogy létezik alacsony szénhidráttartalmú, finom kókuszgolyó is!

A kókuszgolyó szinte minden gyerek, még talán felnőtt kedvence is volt annak idején. Nálunk minden ünnepkor volt belőle egy nagy halommal, és Édesanyánk még kókusztekercset is csinált a golyó masszájából. Az általános iskolában, sulinapon még kókuszgolyó készítő verseny is volt az osztályok között! Huhú, a tornateremben nagy nyüzsi közepette készítették a szorgos kis kezek a golyókat, csuda klassz program volt ám ez!

Mi is készítettünk, talán nyolcadikosok lehettünk. Anyukám receptje szerint mindent pontosan kellett mérni, mert az volt a legfinomabb kókuszgolyó a környéken. Ámde, jött Zoli az Á-ból, aki fogta magát, és még rakott egy adaggal a margarinból a már majdnem készre mért anyagainkba. Mára már nyugodtan bevallhatom, hogy akkor, ha szerelmes nem is voltam, de nagyon tetszett az a fiú. Szimpátia ide, vagy oda, én olyan mérges lettem, hogy elkaptam, és beleharaptam szegény karjába egy akkorát, hogy még egy hét múlva is egy hatalmas lila folt éktelenkedett rajta. Tipikus, a fiúk cibálják a lányok haját...

Egy szó, mint száz, a receptekkel ma sem játszunk! Ami le van írva, és jó, annak úgy kell lennie! Most azonban kicsit módosítok Anyukám receptjén, és megmutatom, hogy létezik alacsony szénhidráttartalmú, finom kókuszgolyó is!

a paleo kókuszgolyó receptje >>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss