A tojások sárgáját az eritrit felével és a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A fehérjét az eritrit másik felével és egy csipet sóval közepesen lágy habbá verjük (fontos, hogy ne legyen kemény a hab).
A sárgáját 2 kanál fehérjével meglazítjuk, ez fontos, mert így könnyebb egyneművé keverni a tésztát. Majd az egész fehérjehabot a sárgájával óvatosan márványosra keverjük. 2 részletben rászórva hozzáadjuk a jól elkevert mákot és a kókuszlisztet, majd átforgatjuk.
Egy 26 cm-es, kapcsos sütőformát kibélünk sütőpapírral. A habot egy mozdulattal átemeljük (nem csorgatjuk) a sütőformába. Ez fontos, különben ezzel összetörjük a habot, és összeesik. A félbevágott és kimagozott gyümölcsöket magházas felükkel lefelé szorosan a hab tetejére rakjuk, majd 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ha túl keményre verjük a fehérjét, akkor össze fog esni a tészta a sütés közben.
Kókuszliszt helyett tehetünk bele 16 dkg mákot is, fontos, hogy 8 db tojáshoz a szárazanyag 16 dkg legyen. Meg lehet próbálni a kókuszlisztet 2 dkg kakaóporral helyettesíteni. - Soltesznora
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!