Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palacsintavacsora

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6-6 adaghoz:
  • A palacsintához:
  • 1/2 l tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás,
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanálnyi olvasztott, langyos vaj
  • a sütéshez olaj
  • só, bors
  • A pulykás töltelékhez:
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 pulykamellfilé (kb. 50 dkg)
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 2 dl narancslé
  • só, curry, bors
  • A chilihez:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 chilipaprika
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 25 dkg bárány apróhús (ha nincs, marhahús is jó)
  • 1 babkonzerv (kb. 425 ml)
  • 1 paradicsomkonzerv (kb. 425 ml)
  • 1 kukoricakonzerv
  • só, paprika, chili
  • A gyümölcsös töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl joghurt (1,5%)
  • 1 evőkanálnyi méz
  • 3 banán
  • 1 teáskanálnyi vaj vagy margarin
  • 2 evőkanálnyi apróra vágott mogyoró
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Habverővel összekeverjük a tejet, a tojást, a lisztet és egy csipet sót, majd fél órára hideg helyre tesszük. Belekeverjük az olvasztott vajat, és egy vékonyan kiolajozott palacsintasütőben 18-20 palacsintát sütünk belőle. Ha elkészültek, melegen tartjuk őket.
    A pulykás töltelékhez megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk a répát és az újhagymát. A pulykamelleket leöblítjük, szárazra töröljük és felkockázzuk. Forró olajban megpirítjuk, sóval és curryvel ízesítjük, majd a húst kivesszük. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a répát és a hagymát, felöntjük a narancslével, és pároljuk 10 percig. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd visszarakjuk a húst is a fazékba, és főzzük tovább újabb 5 percig. A tölteléket melegen tartjuk, míg elkészítjük a többit is.
    A chilihez megtisztítjuk a hagymát, kivesszük a chilipaprikák magházát, és a paprikákat apróra vágjuk. A piros húsú paprikát is megtisztítjuk, majd az egészet megpirítjuk forró olajon. Hozzáadjuk a bárányt, megpirítjuk azt is a zöldségekkel együtt. Ízlés szerint sóval, borssal és chilivel ízesítjük. A babot és a paradicsomot is a raguhoz adjuk, majd 20 percig sütjük. Ezután következik a kukorica, majd újabb 5 perc párolás. Ha elkészült, ezt is melegen tartjuk.
    Simára keverjük a túrót és a joghurtot, és mézzel édesítjük. Hosszában félbevágjuk a banánokat, hirtelen megpirítjuk a vágott felüket a forró vajon vagy a margarinon, majd megszórjuk fahéjjal. A palacsintákat megtöltjük a különböző töltelékekkel, és még langyosan kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 723 kalória, 55 g fehérje, 19 g zsír, 70 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin