A tojásokat felütjük egy tálba, hozzákeverjük a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben, hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, még a maradék szénsavas ásványvizet is, és egy palacsintasütőben, hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A lilahagymát, a sárgarépát, és a paszternákot megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és lefedve pároljuk kb. 10 percig. Ezután fedő nélül zsírjára sütjük a húst, majd kihűtjük.
A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A kihűlt fűszeres húshoz hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd összekeverjük. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, majd egymás mellé helyezzük egy 24 cm-es kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.
A tejfölhöz adjuk a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, és rácsorgatjuk a tortaformában lévő palacsintákra, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékletenszép pirosra sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét. A zöldségeket pedig ízlés szerint válogathatjuk össze, de a sárgarépával, paszternákkal, és a zöldborsóval nagyon finom volt. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!