Keress receptre vagy hozzávalóra

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 mk só
  • egy csipet fehér bors
  • 4-5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A húsos-zöldséges töltelékhez:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 db lilahagyma (nagy)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gouda sajt
  • 4 ek tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • A tejfölös öntethez:
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • kisebb csokor snidling
  • 10 dkg gouda sajt (lereszelve)

Elkészítés

    1. A tojásokat felütjük egy tálba, hozzákeverjük a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben, hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, még a maradék szénsavas ásványvizet is, és egy palacsintasütőben, hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
    2. A lilahagymát, a sárgarépát, és a paszternákot megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és lefedve pároljuk kb. 10 percig. Ezután fedő nélül zsírjára sütjük a húst, majd kihűtjük.
    3. A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A kihűlt fűszeres húshoz hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd összekeverjük. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.
    4. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, majd egymás mellé helyezzük egy 24 cm-es kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.
    5. A tejfölhöz adjuk a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, és rácsorgatjuk a tortaformában lévő palacsintákra, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékletenszép pirosra sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét. A zöldségeket pedig ízlés szerint válogathatjuk össze, de a sárgarépával, paszternákkal, és a zöldborsóval nagyon finom volt.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin