Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ásványvíz felét és a tejet, majd kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután kiolajozott palacsintasütőben vékonyabb palacsintákat sütünk, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd habosra keverjük. Ezután hozzáfacsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy palacsintát. Vékonyan megkenjük a citromkrémmel, és ráhelyezzük a következő palacsintát. Addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerülő utolsó palacsintát már nem kenjük meg.
Lefedjük sütőpapírral, és 160 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 20 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Én egy 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!