Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsintatorta citromos krémmel

90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintákhoz:
  • 3 db tojás
  • 2 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 dl tej
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A citromkrémhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom
  • 4 db tojássárga (nagy)
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

  1. Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ásványvíz felét és a tejet, majd kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután kiolajozott palacsintasütőben vékonyabb palacsintákat sütünk, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.
  2. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd habosra keverjük. Ezután hozzáfacsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy palacsintát. Vékonyan megkenjük a citromkrémmel, és ráhelyezzük a következő palacsintát. Addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerülő utolsó palacsintát már nem kenjük meg.
  4. Lefedjük sütőpapírral, és 160 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 20 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

8 REFORMPALACSINTA, AMIT AKKOR IS EHETSZ, HA DIÉTÁZOL>>> 

10 RAKOTT PALACSINTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD>>> 

3 KÜLÖNLEGES PALACSINTA, AMI MEGÉDESÍTI A HÉTVÉGÉDET>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Én egy 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss