A tálba szitált liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a cukrot, egy csipet sót, kevés hideg tejet, majd csomómentesre keverjük. Apránként adagolt tejjel a tejszínnél sűrűbb palacsintatésztát keverünk.
Pihentetjük 10 percig, majd lazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Forró palacsinta sütőben, kevés vajon vastagabb palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a túrót porcukorral, reszelt citromhéjjal, tejföllel krémesre keverjük.
A palacsintákat sütőpapíron egymást félig fedve helyezzük el, túrókrémmel, olvasztott csokival megszórjuk, vagy megkenjük.
Sütőpapír segítségével szorosan felcsavarjuk. Hűtőben kissé lehűtjük a hengereket, majd ujjnyi vastagra szeletelve hidegen, vagy 180 fokos sütőben kissé átforrósítva tálaljuk.