Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsintatekercs csokis-túrós töltelékkel

90 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (L-es)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 4-5 dl tej (szükség szerint)
  • A sütéshez:
  • 5-8 dkg vaj (olvasztott)
  • A töltelékhez:
  • 30-40 dkg túró (krémes állagú)
  • porcukor (vaníliás)
  • 1-2 ek tejföl
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 10 dkg étcsokoládé (60-%-os)

Elkészítés

  1. A tálba szitált liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a cukrot, egy csipet sót, kevés hideg tejet, majd csomómentesre keverjük. Apránként adagolt tejjel a tejszínnél sűrűbb palacsintatésztát keverünk.
  2. Pihentetjük 10 percig, majd lazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Forró palacsinta sütőben, kevés vajon vastagabb palacsintákat sütünk.
  3. A töltelékhez a túrót porcukorral, reszelt citromhéjjal, tejföllel krémesre keverjük.
  4. A palacsintákat sütőpapíron egymást félig fedve helyezzük el, túrókrémmel, olvasztott csokival megszórjuk, vagy megkenjük.
  5. Sütőpapír segítségével szorosan felcsavarjuk. Hűtőben kissé lehűtjük a hengereket, majd ujjnyi vastagra szeletelve hidegen, vagy 180 fokos sütőben kissé átforrósítva tálaljuk.

ELRONTHATATLAN PALACSINTA>>> 

MAROKKÓI EZERLYUKÚ PALACSINTA (BAGHAREER)>>> 

RÓZSASZÍN AMERIKAI PALACSINTA>>> 

 

Megjegyzés

Töltelékbe tehetünk gyümölcsöt, vagy pl. tálalhatjuk vaníliasodóval, stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss